Ultima șansă expirată

Iată că azi 5.03.2013 s-a surpat și ultima speranță de integrare a Republicii Moldova în UE. Nu cred liderii UE vor trece cu vederea acest fenomen din RM și vor permite ca o țară atît de instabilă să intre și să distrugă un sistem atît de mare, la fel cum a făcut-o Grecia. Probabil că demitera guvernului Filat va fi în istoria RM ca un punct culminant în calea spre integrarea europeană, de la care vă începe declinul atît în economie, cît și în relațiile internaționale. Procesul de accelerare a dezvoltării RM în ultimii ani, s-a stopat. Gata! Punct! Pînă aici a fost! A-ți simțit binele și nu v-a plăcut?! Întoarceți-vă la ceea ce a fost acum 20 de ani!  De ce oare lumea e atît de naivă și nepăsătoare de propriul vitor? De ce nu a încercat să stopeze această demitere înaite ca ea să aibă loc? Iată aceste întrebări sînt cele care mă deranjează cel mai mult. Faptul că viitorul și-l crează singuri, il știu cu toții, dar faptul că trebuie și să acționeze singuri pentru a-l crea.. derajează pe mai puțini. În timpul guvernării lui Filat, RM a cunoscut o dezvoltare foarte mare comparativ cu celelalte guverne. Au fost atrase investiții străine de sute de milioane, iar acum aceste investiții credeți-mă că ne vor părăsi. Oamenii de afaceri sînt foarte receptivi la ceea ce se produce în sistemul statal, deaceea ei vor fi primii care își vor retrage investițiile dintr-o țară atît de instabilă, care a avut o șansă de a scăpa de sărăcie, însă a pierdut-o. Oare chiar nu s-a putut ceda măcar din partea la o fracțiune parlamentară… oare chiar nimeni nu a relizat că ruinează viitorul nu a cîtorva persoane, dar a 3 milioane de oameni. Eu nu înțeleg cum se poate de răbdat așa ceva. Chiar dacă unul a greșit, de ce celălalt nu a fost cu un cap mai presus și să ierte greșala. Aceasta deja nu e politică, ci e apărarea de interese personale. Nu mai putem avea încredere în nimeni. Iată că prostia care au făcut-o cei 54 de deputați astăzi… o s-o pomenească și generațiile viitoare.
Lăsați optimismul ăsta absurd! Deja totul e clar, Moldova e ruinată! Și toată asta doar din cauză că cineva nu a putut să treacă peste niște principii prostești. Dacă tot au demis guvernul, ore văd ei o candidatură mai bună pentru această funcție? Nu cred!!! Puțini probabil au atras atenție distincției care a primit-o Vlad Filat din partea Uniunii Europene, ca diplomat iscusit, și cel mai bun prim-ministru al anului, însă aceasta ne poate spune că Europa îl vede pe Vlad Filat ca o personalitate impunătoare, care a avut realizări mari într-o perioadă atît de scurtă. Imaginați-vă acum că cea mai cunoscută persoană din RM primește o lovitură atît de mare asupra reputației, cam cum va privi la acest lucru Europa. Eu cred că imaginea înteregului stat a suferit o schimbare radicală. Celor care au votat demiterea nu le rămîne decît să-și asume răspunderea pentru viitorul Republicii Moldova, dar eu nu mai pot  avea încredere într-un grup de oameni care au fost aleși pentru a ne crea un viitor mai bun, iar ei l-au ruinat și pe cel care îl aveam.
Nu fiți indiferenți, exprimați-vă opinia!!! Și nu mai crede-ți în tîlharii care ne fură viitorul decent!! La mai mult și la mai mare!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s