Catastrofa sistemelor din Moldova

Halal sistem de medicină și sisteme de protecție a oamenilor cu dizabilități și invalizi! Nu știu dacă mai este vre-o țară unde este așa dezordine și neeficiență a acțiunilor întreprinse. O mulțime de vorbe, strigăte, proteste și ce folos? Zarvă multă, efect nimic.Nick_Vujicic_2cf4fa270b Mergînd azi în troleibuz am văzut pe stradă un om fără picioare. Nu era din categoria celora care stau în subterana de la UNIC. Era un simplu om, care se târa pe jos. Încerca să ajungă undeva… și în acel moment chiar mi s-a făcut milă de el. Văzând cum își roade corpul  de asfalt… treceau fiori prin mine. Încotoșmănat la brâu și la mîini ca să nu se traumeze mai tare… nu vreau să-mi închipui cît de sufocantă ar fi o astfel de călătorie curajoasă. Nu cred că a ieșit din casă doar la o plimbare, ceea că mă face să presupun că nici cel mai simplu ajutor nu-l poate primi. Cine știe ce om de succes era el la un moment-dat pîncă cînd nu s-a întâmplat o tragedie. Unde-i mama ei de asistenșă socială în acest moment? Dece nu poate să fie asigurată acea persoană măcar cu o pîine, să nu fie nevoit să meargă în fiecare zi după ea la magazin. Da chiar țară de nebuni (mă scuzați)… cei de la ministere să cătăie în mașini luxoase, nu pot alege unde să se odihnească, dar cineva nu are măcar un cărucior (trebuie să plăteacă pentru a-l cumpăra). Oare din cîți bani ne dă nopuă Europa, nu se poate de avut grijă măcar un pic de așa oameni? Băăii… cei de la ministere… vă ajunge atâta, mai aveți un pic de teamă de Dumnezeu. Nu cumva să ajungeți și voi în așa situație… să aveți nevoie de ajutor și să nu vi-l dea nimeni. (imagine google)

Referitor la sistemul medical (de urgență)… Nu demult a ajuns la mine o informație despre un caz care chiar m-a șocat. O mamă a pierdut o fiică la naștere din cauză că amubulanța nu a ajuns la timp și nu a avut echipamentul necesar pentru a efectua o naștere. Ea era însărcinată și avea 2 fetițe gemene. Nașterea a început spontan. Cînd a ajuns ambulanța, au depistat că femeia nu poate fi transportată… iar ei nu aveau aparatele necesare pentru a efectua o naștere prin cezariană. Fetițele erau la o vîrstă prematură și aveau nevoie de incubator, iar pentru că el lipsea, o fetiță a decedat (cu toate că s-a născut vie). Cum oare să procedezi în așa situație? Eu sper ca această informație să ajungă și la urechile celor de la minister. În ce reforme mama draculu’ se vâră atâția bani? Oare chiar e imposibil de cumpărat ambulanțe dotate? Cele noi care-s cumpărate le pun în orașe, iar cele vechi le pun în sate, și uneori nimic folos din ele. Pentru ce mai plătește lumea atîtea impozite… ca la urmă să nu poată primi un ajutor?

Sincer chiar am rămas șocat de aceste cazuri (ultimul nu-l confim 100%). Nu dea Domnul să ajungem și noi în așa situații… că ne mănîncă câinii. Astea-s doar 2 cazuri recente despre care am auzit eu.. dar cîte încă de acest gen se întâmplă zilnic și lumea tolerează aceste nelegiuiri..

Niciodată nu râdeți de cineva până cînd nu știți ce istorie se ascunde în umbra vieții sale!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s