Schimbarea – o viață întreagă sau o clipă de influență

Pe 19 iunie 2013 a avut loc ședința lunară a Changemakers Club. Acesta este un club al tinerilor care dosresc să aducă o schimbare în societate. Fiecare are dreptul să o facă, dar mai puțini se încumetă. Fiind că totul începe de la noi, trebuie să investim cât mai mult în cunoștințe.

În cadrul evenimentului dna Liuba Ceban ne-a făcut o prezentarea a ceea ce înseamnă cu adevărat schimbarea pentru fiecare individ aparte.
Ședința a fost dirijată de Sanda Sandu.

Invitați de onoare au fost Ilie Dercaci, Anatol Durbală, Elena Bancila și Alina-Violeta Ihtus.
Întrebați ce înseamnă pentru ei schimbarea, au răspuns că ea este pentru fiecare persoană ceva diferit.

Ilie Dercaci spunea că schimbarea vine atunci când ești pregătit. Când într-un anumit moment, oportunitatea se întâlnește cu cunoștințele și formează împreună „norocul”. Însă norocul este doar o scuză pentru cei ce au suferit eșec. El i-a îndrumat pe tineri să învețe… să învețe nu doar la școală ci și în afara ei, pentru a putea fi pregătți de întâlnirea cu oportunitatea.

Anatol Durbală spunea că pentru el e destul de greu să înțeleagă termenul de schimbare, pentru că însăși viața noastră este o schimbare permanentă. Ea este ceva caracteristic unei ființe vii. Spunea că planificarea unei ieșiri la o bere cu prietenul nu trebuie executată cu precizie de câteva minute, deoarece pot apărea schimbări, se poate schimba dispoziția, iar timpul preconizat să nu ne ajungă.

Vorbind despre schimbare, Elena Bancila zicea că cel mai marcant eveniment în viața ei a avut loc atunci când întosrcându-se de la studii din București, a avut oportunitatea de a fi angajată în domeniul jurnalismului. Atunci s-a întâlnit oportunitatea cu cunoștințele. Ea a spus că munca unui jurnlist este enormă, și din mulțimea de oameni care doresc a fi vedete TV, rămân doar cei mai puternici și dornici de a munci.

Alina-Violeta Ihtus a spus că pentru a fi un om de succes nu e necesar să ai milioane în conturi bancare și să fii recunoscut oriunde ai pleca. Pentru asta este necesar să iubești și să fii iubit. Ceea ce determină un om de succes este însăși arta de a fi om. Să păstreze relațiile cu familia, cu rudele și prietenii. Ea a spus că cea mai importantă schimbare în viața unui om este atunci când se naște un copil. Fiecare trebuie să simtă acest sentimnet unic pentru a nu uita că el încă rămâne a fi în primul rând om.

La întrebarea de ce nu au plecat din Moldova, toți au spus că încă nu au simțit nevoia de a o face. Sânt prea mult legați de aceste pământuri și nu ar dori să ducă un alt mod de viață decât cel din Moldova.

În cadrul evenimnetului oaspeții au fost surprinși de unele pauze muzicale. În cadrul lor au fost interpretate cântece de către orchestra de cameră a Colegiul Ștefa Neaga precum și cântece la ghitară dar și interpretate cu vocea.

Succese în continuare celor de la Changemakers și să le reușească să-și atingă scopul propus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s