Bloggerii apără drepturile omului

Pe 28 iunie a avut loc un eveniment la Centrul de Informare NATO: Bloggerii apără drepturile oamenilor.

Puțină lume a fost. Prea puțină pentru a schimba ceva. Nici o urmare nu cred că se va simți în urma acestei acțiuni. Organizarea nu a fost la nivel și nici promovarea evenimentului nu a fost ce-a mai bună. Toată ședința s-a ținut pe discuțiile dintre 2-3 persoane care încercau să aducă cazuri concrete. La un moment dat a devenit extrem de plictisitor.(sper organizatorii să nu se supere ci să ia în calcul cele spuse)

Atunci am înțeles că schimbarea vine de la fiecare din noi. Unica ce mi-a rămas de la această ședință a fost fraza domnului Ion Boroceanu(procuror Căușeni): Bloggerii – sânt o forță.

Întradevăr bloggerii sânt cei mai direcți jurnaliști care fac legătura primară dintre resursele administrative și populația de rând. Ceea ce ne-au îndemnat Natalia Ghilașcu, Ion Boroceanu și Mariana Copacinschi este ca pe lângă articolele critice care sânt extrem de multe și descurajează populația, să mai aducem la cunoștința oamenilor unele informații referitor la modalitățile de combatere a violenței din familie.

Acum fac un apel către bloggeri: nu vă axați doar pe critica situației dispersabile din societate ci și pe lucrurile bune ce se întâmplă zilnic. Cu toate că sânt mai puține articole și adună mai puține vizualizări, lumea trebuie să fie informată nu doar de rău ci și de lucrurile bune ce au loc, de orportunitățile apărute. Deseori se întâlnesc bloggeri la care nu poți găsi un singur articol informațional.

Dacă cunoaștem unele detalii despre anumite încălcări sau persoane ce nu-și respectă obligațiunile de muncitor, trebuie să ne îndeplinim noi obligațiunea de cetățean și să contactăm organele de drept. Cu toate că de cele mai multe ori anume acolo și se stopează tot, trebuie să mergem mai departe – doar bloggerii sânt oamenii ce străbat oriunde dacă au nevoie.

Spre final vreau să rog ca acestă informație să ajungă cel puțin la urechile tuturor bloggerilor deoarece după câte am văzut… dacă o să așteptăm mari schimbări din partea autorităților, acestea nu o să vină. Noi trebuie să strigăm cât mai tare pentru a-i lua din urmă și a-i pune pe urechi. Dacă însăși procurorul Căușeniului a spus că bloggerii pot schimba societatea atunci haideți să-i demonstrăm că nu s-a greșit.

Să punem noi pe roate sistemul. Să ne ajutăm reciproc și să scoatem o dată țara asta din gunoi. Este nevoie de mare sacrificiu, dar numai așa vom reuși să avem o viață decentă pentru care au lupatat Grigore Vieru, Alexei Mateevici, Dumitru Matcovschi și mulți alții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s