# înainte pentru noi

Scris: 2014, February 23th

Azi a început cea mai mare campanie de recrutare a unei laturi de tineret, efectuată vre-o dată de un partid politic din Republica Modova. Tineretul Liberal Democrat din Moldova sau TLDM, împreună cu Liceenii Liberal Democrați din Moldova (TLDM Youth Club 2.0) au inițiat o vastă campanie cu scopul de a atrage cât mai mulți tineri dornici de a se implica direct în procesul de integrare europeană. Pe lângă scopul primar, TLDM își propune inițierea tinerilor în viața politică și dezvoltarea activismului civic, fără de care nu poate exista un stat modern, democratic și prosper, ce tinde a fi Republica Moldova.

Campania are loc într-un an electoral, ceea ce pretinde a fi unul din pașii bine stabiliți de PLDM pentru succesul final. În caz contrar se riscă schimbarea guvernării în urma alegerilor din toamna anului 2014 sau chiar schimbarea vectorului de integrare spre Uniunea Vamală. Asta ar fi fatal pentru Republica Moldova atât din punct de vedere economic cât și social. Ar putea izbucni conflicte între opozanți și guvernanți ceea a ar duce la instabilității statlă. Eventual (nu dă Doamne) poat apărea conflicte politice (între marile puteri ale  lumii) din care ar avea de suferit populația autohtonă, la fel cum se întâmplă în Ukraina. Aceasta ar intrerupe investițiile UE și stoparea procesului de integrare precum și destabilizarea situației în regiune.

Revenind la ziua de azi, am observat o latură de prostie a moldovenilor (în special a tineretului) care sărbătoresc, după părerea mea, o sărbătoare stupidă. ”День защитника Отечества”. Nu avem noi tineretul nimic cu această ocazie. Noi nu am partcipat în război și cu atât mai mult, nicidecum nu este vorba de ”защита Отечества”, ci mai degrabă e vorba de luptă împotriva fraților și părinților. Luptă impusă de regimul Comunist și promovată în continuare. (Observăm asta în evenimentele de la Kiev și în situația din Transnistria). Am fost felicitat cu această sărbătoare și nu m-am simțit deloc fericit știind că din ”защита Отечества” Rusească, a avut de suferit familia mea. Și nu doar familia mea, ci a multora care au fost impuși să lupte pentru niște valori străine.

1209lenin_729-408x264

Așa că Bravo celor care se implică activ în Promovarea Valorilor Naționale și nu a valorilor străine: Русcкий язык și  Слава Ленину. Nu se compară asta nicidecum cu Ștefan cel Mare și Limba Română (în grafie latină). Succes!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s